Osakeyhtiön pakolliset kokoukset

Title:
Osakeyhtiön pakolliset kokoukset
When:
Thu, 5. May 2022, 15:00 - 16:00
Where:
Verkkolähetys/Webcast
Categories:
Kaikille avoimet tilaisuudet/Events open to all, Webinaarit/Webinars
Osakeyhtiön pakolliset kokoukset

Description

Tervetuloa Tilitoimisto- ja taloushallintopalvelu Tilityyn webinaariin kuulemaan osakayhtiöiden pakollisista kokouksista.

Pienissä osayhtiöissä käytännön toiminnan johtamisesta yleensä vastaavat yrittäjäosakkaat. He ja mahdollinen valittu toimitusjohtaja virallisesti toimivat osakeyhtiö hallituksen ohjaamina sekä päätösten mukaisesti, mutta käytännössä tällaisissa pienissä yhtiöissä hallituksen kokoukset ja yhtiökokous jäävät helposti teknisiksi muodollisuuksiksi, joista tehdään tarvittaessa virallinen pöytäkirja esimerkiksi kirjanpitoa tai viranomaisia varten. Taustalla on se, ettei erillisille varsinaisille kokouksille ole tarvitta, kun kaikki omistajat ovat aktiivisesti mukana päivittäisessä toiminnassa ja päätöksenteossa.

Hallituksen kokousten ja yhtiökokouksen rooli on huomattavasti merkityksellisempi toiminnan kasvaessa tai kun yhtiön omistajissa on lisäksi sellaisia henkilöitä tai organisaatioita, jotka eivät ole mukana yrityksen arjen toiminnassa. Heitä tai heidän edustajiaan saattaa olla kuitenkin olla jäseninä yhtiön hallituksen kokouksissa päättämässä, linjaamassa ja valvomassa osakeyhtiön operatiivista toimintaa, eli sitä, miten ja mihin suuntaan yhtiön toimitusjohtaja sekä muu yrityksen aktiivinen johto yhtiötä arjessa johtavat.

Osakeyhtiön hallituksen kokoukset ja yhtiökokous usein heijastuvat suoraan myös yhtiön kirjanpitoon ja taloushallintoon. Tilitoimisto tarvitsee tällaisista kokouksista tiedon sekä pöytäkirjaotteen toimenpiteitä varten. Tässä verkkoseminaarissa Tilitoimisto- ja taloushallintopalvelu Tilityyn palvelupäällikkö Ilkka Veiström lähestyy osakeyhtiöiden pakollisia kokouksia taloudellinen johtaminen.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään tapahtumaa edeltävän viikon perjantaina yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) tai soittamalla (puh. 040 877 6799)


Venue

Location:
Verkkolähetys/Webcast